Alex Agnew en Andries Beckers laten de kerststal daveren met de Staalhard 100 bij Willy 

Alex Agnew en Andries Beckers laten de kerststal daveren met de Staalhard 100 bij Willy 

De 100 beste metalplaten op zondag 24 december tussen 9u00 en 19u00 bij Willy

Story image

Vergeet ‘All I Want For Christmas’, ‘Last Christmas’ en ‘Jingle Bells’. Op zondag 24 december laat Willy traditiegetrouw de kerstklanken links liggen en ontketent de radiozender een kerstfeest boordevol metalplaten tijdens de vierde editie van de ‘Staalhard 100’. Het wordt een dag vol headbangen en riffs die door merg en been gaan. Andries Beckers, opperhoofd van de staalharde muziek bij Willy, krijgt dit keer het gezelschap van niemand minder dan zijn beste vriend en comedian Alex Agnew. Het duo neemt de luisteraars mee op countdown door de 100 beste metalplaten aller tijden. Dé hamvraag: blijft de Belgische trots Amenra met 'A Solitary Reign' op nummer 1 staan of herovert Slayer de hoogste positie met 'Angel Of Death'? Stemmen voor de lijst kan nog tot en met vrijdag 22 december 18u00 via willy.radio en in de Willy app.

Alex Agnew: “Een metallijst presenteren was al lang geleden en als je het dan ook nog eens met je beste maat kan doen… Ik heb geen seconde getwijfeld!” 

Ontdek hier hoe Andries erin slaagde om Alex als medepresentator te strikken: 

Andries, die elke donderdag het programma ‘Staalhard’ presenteert op Willy, verwacht dat de Staalhard 100 aangevoerd zal worden door klassieke riffs van gevestigde namen, maar ook door opkomend talent binnen de staalharde scene. Voor elk wat wils dus. “Voor het 4de jaar op rij een hele dag radio inpalmen met het mooiste genre van de wereld is het heerlijkste dat je als radio maker kan doen. Ik kijk er elk jaar naar uit en dat zal zondag 24 december niet anders zijn.”

De Staalharde top 5 van presentatoren Andries en Alex 

Als liefhebbers van het metalgenre delen presentatoren Andries en Alex zelf alvast hun staalharde top 5. Voor Andries is er geen twijfel mogelijk: ‘In The Meantime’ van Helmet verdient de glorieuze eerste plek. Daarna komt ‘For Whom The Bell Tolls’ van Metallica, gevolgd door ‘The Evil That Men Do’ van Iron Maiden op nummer 3. Bij Alex daarentegen staat ‘God Of Emptiness’ van Morbid Angel trots bovenaan zijn lijst, terwijl ‘Creeping Death’ van Metallica en ‘Angel of Death’ van Slayer de 2de en 3de plek opeisen. Ontdek hieronder de volledige top 5 van het duo: 

De top 5 van Andries: 

  1. In The Meantime van Helmet
  2. For Whom The Bell Tolls van Metallica
  3. The Evil That Men Do van Iron Maiden
  4. Tornado Of Souls van Megadeth
  5. Snowblind van Black Sabbath

De Top 5 van Alex: 

  1. God of Emptiness van Morbid Angel 
  2. Creeping Death van ⁠Metallica 
  3. ⁠Angel of Death van Slayer
  4. ⁠Twist of Cain van Danzig
  5. You Can’t Bring Me Down van Suicidal Tendencies

Luister naar Willy via DAB+, willy.radio, de Willy-app en bij Telenet op kanaal 931. Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram.


Niet voor publicatie:

​De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatieradio.dpgmedia.be.

Bovenstaande video kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/415866?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over Qmusic JOE Willy

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van VTM

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]