Skip to Content
Joe brengt de Familie Backeljau terug voor ‘Celebrate the 90’s’

Joe brengt de Familie Backeljau terug voor ‘Celebrate the 90’s’

Ook Geloof-, Hoop-, en Liefdeshow met Birgit Van Mol keert terug

The nineties are back! Naar jaarlijkse gewoonte vieren de Joe-dj’s vanaf vandaag, maandag 2 december, tot vrijdag 6 december de iconische jaren 90. De hele week lang weerklinken de 500 favoriete 90’s-platen van luisteraars in de Top 500 op de radiozender. Speciaal voor de gelegenheid brengt Joe ook de Familie Backeljau met Luk Wyns en de Geloof-, Hoop- en Liefdeshow met Birgit Van Mol terug naar de radio. 

Sven Ornelis: “De jaren 90 doen onze Joe-luisteraars terugdenken aan heel wat belevenissen uit hun tienerjaren zoals hun eerste fuif of het behalen van hun rijbewijs. Er kleven heel wat herinneringen aan de muziek uit die tijd, dus heerlijk om dat deze week bij Joe te herbeleven. We halen ook wat iconische programma’s terug.”
ⓒ Luc Morjaeu
ⓒ Luc Morjaeu

De Familie ‘Backeljoe’ met Luk Wyns

In de jaren 80 werden er heel wat iconische programma’s opgestart, waaronder ook de Familie Backeljau op de radio. De Familie Backeljau was razend populair en werd in 1994 door VTM naar het tv-scherm gebracht. Speciaal voor ‘Celebrate the 90’s’ vond Joe het tijd voor een revival. De radiozender vroeg Luk Wyns - bedenker en scenarist - om, zoals het allemaal oorspronkelijk begonnen is, een luisterverhaal uit te schrijven en de verschillende stemmetjes in te spreken: 

Luk Wyns: “De Familie Backeljau begon als hoorspel waarbij ikzelf alle stemmen voor mijn rekening nam, waarna een vervolg bij VTM volgde. Nu, meer dan 20 jaar later, heb ik Çois, Maria, Franky, Sabrina en de Bomma naar 2019 gekatapulteerd en geven ze onomwonden hun visie over thema’s als Tinder, Trump, klimaatspijbelaars, burn out, diversiteit en Zwarte Piet. Op 20 jaar tijd onderging de wereld een onbeschrijfelijke metamorfose, al zijn die goeie ouwe Backeljau ’s nog geen haar veranderd. Voor de gelegenheid is het wel ‘de Familie Backeljoe’ (lacht)!”

Vanochtend kregen de Joe-luisteraars de eerste aflevering van de 5-delige mini-reeks te horen. Het vervolg op de eerste aflevering kunnen luisteraars deze week dagelijks volgen bij ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx rond 07.45 en bij avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck rond 18.10. Herbeluister hier of via joe.be de eerste aflevering van de Familie Backeljoe.

De Familie Backeljoe afl 1 R&R.mp3 4 MB

Birgit Van Mol vult de avond met geloof, hoop én liefde

Naast de Familie Backeljau waren ook de zondagavonden in de jaren 90 legendarisch met het radioprogramma ‘De Geloof-, Hoop- en Liefdeshow’. Voor de gelegenheid kruipt Birgit Van Mol, de presentatrice van toen, deze week nog eens achter de radiomicrofoon. Tijdens haar show zal Birgit net zoals toen de leukste muzieknummers spelen die geloof, hoop en liefde uitstralen en kunnen luisteraars gedichten insturen en voordragen. Daarnaast blijven topics zoals zingeving en eenzaamheid opnieuw niet onbesproken. Birgit is vanaf vandaag tot donderdag 5 december te horen bij Joe tussen 19.00 en 21.00. 

Birgit Van Mol: “Tijdens de voorbereidingen hoorde ik de originele tune van de show en ik voelde me meteen terug in de onbezorgde jaren 90. Wel een beetje spannend om het programma na 22 jaar weer van onder het stof te halen. We gaan er sowieso wel een eigentijdse twist aan geven. Ik kijk alvast uit naar de leuke en warme verhalen van luisteraars.”
Story image

90’s Top 500: de beste 90’s-hits gekozen door de Joe-luisteraars

Deze week draaien de Joe-dj’s elke dag tussen 9.00 en 18.00 de 500 beste 90’s hits gekozen door luisteraars. Alexandra Potvin en Jan Bosman presenteren van 09.00 tot 12.00,   Carl Schmitz en Tess Goossens sluiten aan (12.00 - 16.00) en Raf Van Brussel en Rani De Coninck sluiten elke dag het overzicht af (16.00 - 18.00). 

Na deze 90’s-week zin gekregen om de tv-afleveringen van de Familie Backeljau te herbekijken? De zes seizoenen zijn beschikbaar via VTM GO.


Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatieradio.dpgmedia.be/
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/
​Copyright tekeningen: ⓒ Luc Morjaeu
​Copyright foto Luk Wyns: ⓒ Diamond City Films

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over Qmusic JOE Willy

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van VTM

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be