Skip to Content
Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx keren ‘Back To School’ samen met eerste Minister Alexander De Croo

Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx keren ‘Back To School’ samen met eerste Minister Alexander De Croo

Ook het nieuwe radioseizoen start op 16 augustus met enkele nieuwigheden zoals de Joe Hitlijn, Singalong en de nieuwe nostalgische hitparade de Top 40 Hitarchief

Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx zijn klaar voor de eerste schooldag. Op maandag 30, dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september keren ze tussen 6.00 en 10.00 terug naar de schoolbanken om er telkens live radio te maken. Starten doen ze in de lagere school van Sven in Knesselare, om de dag nadien naar Lanaken te trekken waar Anke haar middelbare schooltijd beleefde. Op woensdag 1 september maken ze samen met eerste Minister Alexander De Croo live radio vanuit zijn middelbare school in Ronse. Tijdens deze trip down memory lane spelen Sven en Anke de grootste hits vanuit hun schoolperiodes en praten ze met ex-klasgenoten en oud-leerkrachten. Welke grote of kleine verhalen herinneren zij zich nog? Haalden ze kattenkwaad uit op de speelplaats? En in welke talenten blonken ze uit? 

“Terug naar school is altijd een speciaal moment in een gezin. We warmen daarom onze luisteraars op voor de eerste schooldag na een bijzonder jaar en hopen dat onze kinderen  nu meer dan ooit back to school mogen zodat zowel zij als hun mama’s en papa’s het normale leven terug kunnen oppikken”, vertelt Sven. “Ik ben ook benieuwd om onder andere mijn ex-lief terug te zien en wat er van hem geworden is”, lacht Anke

Van Joe Hitlijn tijdens de middaglunch tot een ‘Singalong’ in de vooravond

Met tot nu toe meer dan 37.500 bezoekers komt het ‘Joe Muziekrad’ in Westende nu zondag tot stilstand. De dag nadien, op maandag 16 augustus, trapt het Joe-team een nieuw radioseizoen af. Aan het ochtend- en avondritueel van de Joe-luisteraars verandert niets. Vlaanderen wordt nog steeds vrolijk wakker met ‘Sven en Anke’ tussen 6.00 en 10.00 en krijgt tussen 16.00 en 18.00 het gezelschap van vertrouwde stemmen Raf Van Brussel en Rani De Coninck

Ook Alexandra Potvin blijft op post met ‘Alexandra Werkt!’ tussen 10.00 en 12.00 en opent voortaan tussen 12.00 en 13.00 de  ‘Joe Hitlijn’, waarin luisteraars de muziek bepalen in het midden van hun werkdag. Nog nieuw in de week en weekend is ‘Singalong’, een meezinguur met op weekdagen Bart-Jan Depraetere en op weekenddagen non-stop muziek tussen 18.00 en 19.00. Van maandag tot en met vrijdag brengt Bart-Jan aansluitend de beste nummers uit de 70’s, 80’s en 90’s tussen 19.00 en 21.00 in 'Best of 70’s, 80’s en 90’s'.

Story image

Nieuw tijdens het weekend: Top 2000 Stories en Top 40 Hitarchief 

Op vrijdagavond zet Heidi Van Tielen het weekend in tussen 21.00 en 00.00 met fun en sfeer tijdens ‘Joe Funk en Disco Fever’. Zij trakteert de luisteraars op absolute greatest discohits. Op zaterdag is Ann Van Elsen terug aan zet tussen 10.00 en 12.00 met ‘Speeltijd’, waarin ze elke week met een ander bekend gezicht terugkeert naar de schoolbanken. Zondag horen luisteraars tussen 10.00 en 12.00 ‘Top 2000 Stories’, waarin Joe-dj Lenke Van Olmen een mix van Top 2000-muziek en verhalen van artiesten en luisteraars bij de songs uit de top voorschotelt. 

Op de middag, zowel zaterdag als zondag, tussen 12.00 en 14.00 zorgt Joe-dj Evi Geysels voortaan voor een nostalgische terugblik op de hitparade van een specifiek jaar met de Top 40 Hitarchief. Tussen 19.00 en 22.00 is Alexandra Potvin op zaterdag aan zet met 'Joe Funk en Disco Fever' en op zondag krijgt Tess Goossens tussen 19.00 en 21.00 het vaste gezelschap van Chloë De Bie.  Zij beantwoorden samen met luisteraars vragen rond 'Love, Sex & Drama'. 

Ook de andere Joe-dj’s Carl Schmitz (week: 13.00-16.00), Anne Paulissen (week: 21.00-00.00), Jan Bosman (weekend: 14.00-18.00) en Kris Mannaerts (zondag: 21.00-00.00) staan klaar voor het najaar van Joe.


Niet voor publicatie:
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatieradio.dpgmedia.be of foto.dpgmedia.be

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over Qmusic JOE Willy

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van VTM

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]