JOE lanceert gloednieuwe digitale zender JOE Gold

JOE lanceert gloednieuwe digitale zender JOE Gold

Helmut Lotti krijgt eigen programma en ook vertrouwde JOE-stemmen Sven & Anke, Carl Schmitz, Lenke Van Olmen zijn vanaf vandaag, woensdag 28 februari te horen op JOE Gold

Story image

Van ABBA en Barry White tot The Beatles en Queen. Op JOE Gold weerklinken alleen maar golden hits uit de sixties, seventies en meer. Vertrouwde JOE-dj’s Sven & Anke, Carl Schmitz en Lenke Van Olmen zorgen voor de nodige omkadering. Ook Helmut Lotti maakt een programma rond zijn muzikale held Elvis Presley.

JOE Gold komt in de plaats van JOE 60s & 70s en bouwt verder op het succesvolle parcours van die zender. "Wekelijks stemmen meer dan 150.000 trouwe luisteraars af op JOE 60s & 70s, wat getuigt van de sterke band die de digitale radiozender in de loop der jaren heeft opgebouwd. We zijn vastbesloten om ons publiek te blijven verrassen met nog meer muziek en vertrouwde stemmen die je moeiteloos terugvoeren naar de jaren 60 en 70. Bovendien ben ik blij met de muziek expertise van Helmut Lotti die een reeks over Elvis maakt voor JOE Gold”, zegt Robin Vissenaekens, Channel Manager JOE.  “Qua muziek kan je genieten van The Beatles en Queen, maar ook Frank Sinatra en Edith Piaf. JOE Gold brengt een unieke muzikale mix uit de sixties, seventies en meer”, vult JOE-dj Carl Schmitz aan.

Van maandag tot vrijdag houden Sven & Anke (6u00 - 10u00) en Carl Schmitz (10u00 - 12u00) de luisteraars gezelschap. Tijdens het middagblok van 14u00 tot 16u00 wisselen vertrouwde JOE-stemmen zoals Sven Ornelis en Jan Bosman elkaar af. 

Michel Follet is kind aan huis op JOE Gold. Zowel in het voor- als namiddagprogramma brengt hij elke dag een persoonlijk verhaal bij een nummer uit de jaren 60 of 70. Wie dat gemist heeft, kan de verhalen op zaterdag en zondag herbeluisteren tijdens Buffet Follet van 10u00 tot 12u00. Daarna is er Golden Stories waarin ook JOE-dj Lenke Van Olmen de luisteraars op muzikale anekdotes trakteert.

Helmut Lotti brengt ode aan icoon Elvis Presley

JOE Gold zet iconische artiesten in de spotlight. Wie zijn dé gouden helden uit de sixties en seventies? Voor Helmut Lotti is dat niemand minder dan The King of Rock and Roll, Elvis Presley. Ook Jan Bosman werkt aan een muzikale reeks over zijn favoriete groep ABBA. Hij neemt de luisteraars maar al te graag mee op een muzikale trip door de gouden hits van een van de succesvolste bands ter wereld.

Helmut Lotti: “Wat een voorrecht om een reeks te maken voor JOE Gold over mijn absolute muzikale icoon Elvis Presley. Za-lig! En ik ben vast en zeker niet de enige die grote fan is van The King of Rock and Roll. Ik kijk er naar uit om de luisteraars mee te nemen in de magie van muziek! Klaar om te rocken?” 
Story image

De gloednieuwe radiozender JOE Gold kan je vanaf vandaag om 9u30 beluisteren via DAB+, de JOE-app en joegold.be.


Niet voor publicatie:

​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatieradio.dpgmedia.be of foto.dpgmedia.be.

Delphine Dehairs Jr. Press Officer DPG Media
Over Qmusic JOE Willy

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van VTM

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be