Skip to Content
Q-luisteraar Brecht wint ‘De Show van 1 Miljoen’ en wordt miljonair in IJsland

Q-luisteraar Brecht wint ‘De Show van 1 Miljoen’ en wordt miljonair in IJsland

30-jarige Brecht wint na een zenuwslopend finalespel 1 miljoen IJslandse Kronen en mag deze spenderen tijdens een reis naar IJsland

Op vrijdag 17 december namen zes Q-luisteraars het tijdens Vincent Live tegen elkaar op in ‘De Show van 1 Miljoen’. In de studio duelleerden ze tijdens zenuwslopende rondes hoger (duurder) of lager (goedkoper) voor het fabelachtige bedrag van 1 miljoen IJslandse Kroon, oftewel 6 830 euro, én een reis naar IJsland. Stien (28) uit Westerlo en Brecht (30) uit Wielsbeke veroverden een finaleplek. Uiteindelijk trok Brecht aan het langste eind. 

Brecht wist dat een weekje in de villa van Gert Verhulst in Saint-Tropez meer kost dan een overnachting in een luxe suite op de 38ste verdieping van de Burj Khalifa en kon zo de finale winnen. Hij kreeg een cheque van 1 miljoen IJslandse Kroon overhandigd en kan zichzelf dus technisch gezien (IJslandse) miljonair noemen. “Maar van dat fortuin gaat niet veel meer overschieten”, lacht hij. “Ik heb mijn vriend Thijs en mijn baas namelijk een pintje beloofd als ik zou winnen.” 

Brecht mag ook zijn koffers pakken, liefst mét thermisch ondergoed en een dikke winterjas, voor een reis richting het prachtige IJsland. “Ik moet wel nog even bekijken wie mijn reispartner zal worden”, aldus de kersverse miljonair.

Sinds maandag 13 december gingen Vincent Fierens, ProductieNils en Paulien van het Nieuws tijdens de avondspits op zoek naar de zes kandidaten voor ‘De Show van 1 Miljoen’. Luisteraars konden zich plaatsen door ‘de rijke tist in de woordenmist’ te zoeken en de oplossing via de Q-app door te sturen. Ze kregen met andere woorden een zinnetje voorgeschoteld waarin de naam van een bekende miljonair herkend moest worden.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatieradio.dpgmedia.be


Lieze Schoofs Press Officer, DPG Media

 

Over Qmusic JOE Willy

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van VTM

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be