Skip to Content
Radiozender Willy brengt eerste LP uit: Belgian Music Matters volume 1

Radiozender Willy brengt eerste LP uit: Belgian Music Matters volume 1

Willy lanceert ook eerste top: de Riff Top 100

Radiozender Willy heeft twee nieuwigheden in petto: een eigen LP en de Riff Top 100. Sinds de start van de coronacrisis steunt Willy artiesten van eigen bodem onder het motto ‘Belgian Music Matters’. En Willy gaat nog een stapje verder en lanceert vandaag, maandag 25 mei, een eigen LP. Daarop staat een unieke selectie tracks van de vele live sessies van Belgische bands bij Willy. Denk aan zowel opkomende groepen als Tin Fingers, Fulco en Black Leather Jacket, als meer gevestigde waarden als K's Choice en Stef Kamil Carlens.

Willy-dj Sofie Engelen: “Belgische artiesten, klein en groot, liggen Willy nauw aan het hart. Sinds de start van de zender in oktober vorig jaar hebben we het geluk gehad om al heel veel mooie live-sessies op te nemen in de Willy-studio met lokale bands. Met deze LP willen we een signaal geven dat Willy nieuwe lokale acts en ook gevestigde artiesten actief blijft ondersteunen.”

De plaat, een samenwerking met dunk!records, kan vanaf vandaag besteld worden via de site van Willy. De opbrengsten van de release schenkt Willy aan GALM vzw, de belangenvereniging voor Belgische artiesten. Zij werpen zich al een paar jaar op als de spreekbuis voor Belgische artiesten.

Tom Kestens, voorzitter GALM: “Dit is een prachtproject, omdat het in moeilijke tijden de krachten bundelt en dus hoop brengt. GALM is dankbaar voor de steun, en zal met de opbrengst sowieso initiatieven nemen die muzikanten helpen. We krijgen trouwens meer en meer steun aangereikt, uit vele hoeken. Daarover later meer."

Tracklist ‘Belgian Music Matters vol 1’: 

 • A1: Wallace Vanborn - From A To Yellow 
 • A2: Stef Kamil Carlens - Back On The Road 
 • A3: SHHT - Morning Coffee 
 • A4: Black Leather Jacket - Western World 
 • A5: K's Choice - Winners 
 • B1: Sore Losers - All in A Days Work 
 • B2: Almighty Mighty - Idle Away Time 
 • B3: Fulco - Grensdorp 
 • B4: Tin Fingers - Glow
 • B5: Matt Watts - Many A Friend Too Kind
  ​Alle tracks zijn live opgenomen bij Willy

Eerste top bij Willy: de 100 beste gitaarrifs aller tijden

Naast een plaat nog ‘another first’ voor Willy. De radiozender komt in juni met een eerste top, de Riff Top 100. Op donderdag 9 juni vuren de Willy-dj’s tussen 10u00 en 18u00 de meest iconische gitaarrifs af op de luisteraars. En daarvoor worden ze bijgestaan door experten ter zaken. Sofie Engelen is tussen 10u00 en 13u00 te horen met gitarist Guillaume Lamont van Rhea. Tussen 13u00 en 15u00 neemt Stijn Meuris het over, vergezeld door gitariste Helena Mayorga-Parades van Pavlove. Tot slot zijn Annelies Orye en huisgitarist Cedric Maes van The Sore Losers aan de beurt tussen 15u00 en 18u00. Willy-luisteraars hebben de afgelopen twee weken al massaal gestemd op hun favoriete nummers en kunnen dat nog doen tot het einde van deze maand, zondag 31 mei, via willy.radio

De datum voor de top is trouwens niet toevallig gekozen want op 9 juni is de iconische gitarist Les Paul jarig. Hij ontwikkelde als één van de eersten een elektrische gitaar met massieve klankkast. Ter ere van zijn verjaardag geeft Willy die dag ook een gitaar weg aan één van de Willy-luisteraars.

Story image

Niet voor publicatie:
​De foto's en afbeeldingen uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatieradio.dpgmedia.be/

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over Qmusic JOE Willy

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van VTM

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be