Tomas De Soete en Sien Wynants lanceren eigen ‘Willy paté’
De liefdesverklaringen van Tomas krijgen een verrassend vervolg dankzij ambachtsman Hendrik Dierendonck

Het begon allemaal met een obsessie. Tomas De Soete z’n eindeloze liefdesverklaringen aan paté tijdens de Willy-ochtendshow werden stilaan een meme. Het woord 'paté' viel zo vaak dat luisteraars er waarschijnlijk van gingen dromen. Maar nu krijgt die fascinatie een onverwacht vervolg: samen met topslager Hendrik Dierendonck brengen Tomas en Sien binnenkort een eigen Willy paté op de markt.
Willy-dj Tomas: “Ik heb een passie voor kwalitatief vlees en in het bijzonder, voor paté. De papa van mijn grootmoeder was slager. En dat is generaties blijven doorzinderen, de liefde voor het vlees. En zeker de stukjes van het diertje waarvan anderen denken: wat moeten we hiermee? Paté is voor mij pure nostalgie én vakmanschap.”
Bekijk de video hier:

De match made in heaven begon allemaal met een verrassing van Sien. Die nodigde slager en ambachtsman Hendrik Dierendonck uit in de studio om haar paté-geobsedeerde collega te ontmoeten. “Ik dacht: als Tomas nóg één keer over paté begint, word ik zot. En ik hoopte op deze manier van zijn ‘gezaag’ af te zijn”, lacht Sien. Het bleek het begin van een onverwachte alliantie: Hendrik nodigde de dj’s uit voor een workshop in zijn atelier, waar ze met eigen handen leerden hoe je de perfecte paté maakt. En toen viel het grote nieuws: Tomas, Sien en Hendrik sloten een deal om samen een Willy paté op de markt te brengen.
Willy-dj Sien: "Paté zat voor mij in de onbekende en dus onbeminde voedingswaren, maar Tomas liet geen moment onbenut om het te vermelden. De naam Hendrik Dierendonck passeerde al meermaals in onze gesprekken. En nu we Hendrik hebben ontmoet, snap ik waarom hij Tomas' persoonlijke held is. Ik laat me inspireren door die wondere slagerswereld, ook al eet ik nog steeds het vaakst vegetarisch. Maar die goeie paté... die kan ik steeds meer appreciëren."
Hendrik Dierendonck: "Het is fantastisch om te zien hoe Tomas' passie voor paté zo authentiek is. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, en als ambachtsman apprecieer ik die waardering voor het vakmanschap. We gaan samen iets bijzonders creëren."
Hendrik polste al naar de ingrediënten die zeker in de Willy paté moeten zitten. Eén ding staat vast: het wordt geen brave paté. Verwacht iets met pit – letterlijk en figuurlijk. Binnenkort onthult het drietal welke paté ze precies gaan lanceren, hoe die zal heten en welke ingrediënten de hoofdrol spelen.
Niet voor publicatie:
Bovenstaande foto's zijn te downloaden via Qmusic JOE Willy - Pressroom.
Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/1836657?external=true&loop=false&sticky=false&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=true&auto_mute=true&pip=false&single_play=true' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>